facebook tracking
Teo Ljungberg

Teo Ljungberg

Utvecklare

Vad lockade dig med Varvet?

- Egentligen var det två saker - den ena var företagets attityd. Det råder en enad syn på att vi jobbar i en lugn takt med kvalitet i fokus. Vare sig det är i utvecklings- eller designarbetet vi gör, eller i hur vi förhåller oss till varandra som kollegor och vänner. Det är som en liten familj där vi bryr oss om varandra, i de fram- och motgångar vi får.

Det andra som lockade mig var att få vara med och verkligen påverka Varvet i den rollen jag har på företaget med den erfarenheten jag har utav att ha jobbat för en rad olika företag.

Vad är din roll på företaget?

- Jag har två roller, egentligen. Som Lead på Varvet fungerar jag som ett stöd för de utvecklare och designers vi har, med rent teknisk kunskap och stöttning, till att förbättra hur vi jobbar bättre ihop som team och företag, och hittar sätt att förbättra våra arbetsprocesser samt kunderna vi jobbar med. Utöver det så fokuserar jag på webbutveckling, och då sitter jag med Ruby mestadels.

Min andra roll på företaget är att vara ansvarig för vår verksamhet i Stockholm, jag tror mycket på delat ansvar så i realiteten drar vi alla i Stockholm vårt strå till stacken för att bli större och bättre. Det har varit en superkul utmaning, och hoppas att vi kan få till mer på den fronten snart.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Jag är utav en personlighetstyp som älskar att känna mig behövd, och att få hjälpa folk. I min roll så får jag både passa på att hjälpa våra kunder att bli bättre, samt att hjälpa alla de medarbetare och vänner jag har på Varvet att bli duktigare i sina gebiter.

I det hjälpandet gillar jag att bygga verktyg för andra utvecklare, så de kan göra sina arbetsuppgifter bättre och enklare. Ibland är ett sådant verktyg att sätta sig ner med utvecklaren och hjälpa personen med hur de skriver sin kod, i andra fall är det att hjälpa till att förbättra existerande kod för att förenkla.

Vilket projekt har varit roligast att jobba med?

- Jag jobbade med Hemnet i deras Core-team vilket passade mig som handen i handsken, de teamet har som huvudsyfte att bygga den plattformen och infrastrukturen de andra utvecklingsteamet är beroende utav för att bygga tjänster. De är även ett team som agerar mentor och stöd för de andra teamen i deras projekt.

Vad är det som driver dig?

- Att få hjälpa andra, lösa tekniska problem, förbättra koden och dess kvalitet. Att få skriva nya applikationer roar inte mig så mycket, jag sätter mig hellre in i en existerande plattform och får uppgiften “Den här plattformen ska förbättras, du har fria tyglar”. Sådana projekt och uppgifter är det som driver mig mest.

teo@varvet.com

Jobbar du redan på Varvet?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor