facebook tracking
Nicklas Ramhöj

Nicklas Ramhöj

Utvecklare

Vad lockade dig med Varvet?

- Jag träffade de som arbetade på Varvet på Göteborgs user group för Ruby-utvecklare, Got.rb. På den tiden drev jag egen webbyrå tillsammans med en god vän. Efter att ha arbetat tillsammans med Varvet som konsult fick min kompanjon och jag frågan om att joina Varvet på heltid. Det var inget lätt val att avveckla byrån vi byggt men samtidigt kände vi att det här var en chans ingen av oss ville missa!

Varvet kunde erbjuda möjligheter att växa som utvecklare på ett sätt vårt eget företag saknade. Jag fick parprogrammera med duktiga kollegor, träffa människor i Ruby-communityt från hela världen, såväl på konferenser som under craftman-swaps och på affärsresor.

Vad är din roll på företaget?

- Jag en av Varvets webbutvecklare. Som utvecklare på Varvet är jag inte bara med och skriver kod utan har även ansvar att leda och leverera de projekt vi arbetar i.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Att arbeta i små och effektiva team som tillsammans hjälps åt att följa en kund från det att de kommer till oss med en idé tills dess att vi, i nära samarbete med kunden, förverkligat den är häftigt!

Vilket projekt har varit roligast att jobba med?

- Vi gjorde en kampanjapp åt ett klädmärke där vi byggde en interaktiv film som användaren själv kunde vara med i. Appen fanns på alla våra tre plattformar, iOS, Android och Webb och backades av ett kluster av Elixir-applikationer som vi skalade mellan 36 och 1440 CPU:er.

Ett mer traditionellt projekt för oss var ett verktyg för tidningar att konstruera korsord i. I dialog med kunden tog vi fram en iterativ projektplan där de stegvis kunde förenkla sitt arbete och korta ledtider i takt med att verktyget vi byggde i Rails och React tog form på ett, på riktigt, agilt sätt.

Vad är det som driver dig?

- Jag ser inget egenvärde i att knyta upp livet på arbetsuppgifter som ingen egentligen vill göra. Medan andra ser till att digitalisering är något som kommer alla till del är jag gärna med och bidrar till det tekniska åtagandet.

nicklas.ramhoj@varvet.com

Jobbar du redan på Varvet?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor